NUlab: Eric ontwerpt voor NUpush


Vorige week was het weer zover; Een week keihard knallen bij de Sanoma Bootcamp op de NDSM werf in Amsterdam Noord. Dit zou inmiddels mijn derde bootcamp worden, dus ik wist onderhand al aardig wat me te wachten stond: in 4 dagen tijd in hecht teamverband tot een mooi eindproduct proberen te komen. Het enige verschil was dat er dit keer voor de winnaar €10.000,- te winnen viel. Spannend dus.

Het idee waar ik deze bootcamp mee aan de slag mocht was NuPush van idee-eigenaar Yvo Schaap. Yvo vind dat nieuws nog te statisch aangeboden wordt en dat gebruikers op dit moment vooral zelf hun nieuws moeten koppensnellen om relevantie te vinden. Volgens Yvo kan relevant nieuws op een slimmere manier aangeboden worden dan dat op dit moment gebeurt. En zo werd NuPush geboren. NuPush is een losse app die geldt als aanvulling op de bestaande NU.nl app. De relatie tussen de 2 apps zou je kunnen vergelijken met die van Facebook en Facebook messenger. NuPush pusht écht relevante nieuwsberichten naar de gebruiker op een niet storende manier. Kortom: Direct op de hoogte van het nieuws dat jij wilt lezen.

Nupush-bootcamp

Er wordt hard gewerkt en overlegd. Bron: @johnrichmartin

Op dag 1 werd er vooral veel gediscussieerd over wat de app nu precies moest gaan worden. Moest het een onderdeel worden van de bestaande NU.nl app, of toch een losse app? In eerste instantie besloten we dat het een losse app zou worden; later draaiden we toch bij naar een integratie in de bestaande NU.nl app, om uiteindelijk toch te besluiten er een losse app van te maken. Want zo gaat dat bij een bootcamp.

De grootste (ontwerp) uitdaging lag in het instellen van persoonlijke interesses voor de gebruiker. We wilden de gebruiker méér en uitgebreidere opties geven om te personaliseren dan alleen tags ‘aan’ of ‘uit’ zetten, maar tegelijker tijd wilden we geen eindeloze instellingen-pagina hebben. Uiteindelijk zijn we tot een oplossing gekomen waarbij de gebruiker bij de eerste keer opstarten een korte walkthrough moet voltooien om de basis van zijn/haar interesses aan te geven. Hier kan je direct gewicht geven aan je interesses door met een slider je interesse in bepaalde onderwerpen aan te geven. Dit gewicht geven aan onderwerpen is een goede basis, en geeft al veel meer personalisatie dan alleen de opties ‘aan’ of ‘uit’.

39FA1E4A-2D05-4263-A740-FDEA04821E58@techtribe.nl

NUpush onderwerpen, overzicht & filters.

Daarnaast hebben we de optie om nieuwsartikelen te beoordelen toegevoegd. Onder elk nieuwsartikel kan de gebruiker aangeven of dit artikel interessant of niet interessant is. Door deze informatie op te slaan wordt de app steeds slimmer en krijgt de gebruiker bij elke beoordeling meer relevantie aangeboden. Het is mogelijk aan te geven wanneer de gebruiker pushberichten wilt ontvangen, of nog belangrijker: Wanneer juist niet. Op deze manier zorgen we er voor dat NuPush geen storende of irritante app wordt.

Na 4 dagen keihard bikkelen was het moment-supreme aangebroken: De eind pitches. Voor een volle zaal moesten de idee eigenaren hun idee pitchen voor een jury die gelijk zouden bepalen wie er met de cheque van €10.000,-, en natuurlijk de eeuwige roem, naar huis ging. Met enigzins trillende handjes pitchten de idee eignaren hun ideeën voor de jury. Kritische vragen uit het publiek volgden en uiteindelijk verliet de jury de zaal om over de uitslag te discussiëren.

Bij terugkomst en na een kenmerkend lange toespraak van Joris van Heukelom werd dan de winnaar van NUlab bekendgemaakt…

NuPush!

NUpush

De winnaar van NUlab 2014. Bron: @ReadySteadyFlow

Yvo nam de cheque van €10.000,- in ontvangst en werd gefeliciteerd door de teleurgestelde andere idee eigenaren die vervolgens de kans kregen om hun verdriet te verdrinken met champagne. De borrel, het moment waar iedereen na dagen hard werken stiekem erg naar uitkeek, was een feit.


Resoluut
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Nederland
info@resoluut.com


Resoluut is onderdeel van Makerstreet
eric
 

De browser die u gebruikt is achterhaald

Het heeft bekende veiligheidslekken en nadelen en beperkte mogelijkheden.
Sommige websites kunnen daardoor minder goed werken.

Veiligheid

Nieuwere browsers kunnen beter beschermen tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen.

Snelheid

Nieuwere browsers werken veel sneller

Betere werking

Websites die gebruik maken van nieuwe technieken werken (beter)

Comfort & betere beleving

Met nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen, etc. gaat het internetten een stuk aangenamer
Updaten is makkelijk, neemt slechts een paar minuten in beslag en kost niets.Hieronder vind je de browsers die wij aanbevelen

Google Chrome Mozilla Firefox Safari