Met iOS 10 jouw app op de voorgrond


Het is zover, Apple heeft haar gebruikers van iOS op iPhone en iPad voorzien van een nieuwe versie. Veel verandering waarbij snelle ingangen naar functies in apps ons het meest opvallen. Openen we straks nog wel onze apps? We gaan even in op 2 nieuwe functies. De vernieuwde widgets en de upgrade naar een slimmere Siri.

Over Siri
Siri is de Personal Assistant van jouw iPhone sinds 2012 en tot voor kort kon ze alleen nog maar vertellen wat er in je agenda stond en een weersvoorspelling doen.

lees verder

Binnen 2 dagen 4 smart-tv challenges opgelost


Na ons design van de smartTV-app voor NLZiet kwamen onze vrienden van 24i, makers van de beste smart-TV apps, met een nieuwe uitdaging: laten we samen de UX van smart-tv’s eens lekker innoveren. Zo’n toffe kans grepen wij natuurlijk graag aan! Dé uitgelezen mogelijkheid dus om onze creativiteit los te laten op een uniek platform met z’n geheel eigen ontwerpvragen. En zo gingen we, samen met zusje Resoluut, de samenwerking aan met de designers van 24i.

lees verder

Pixel Art


Misschien komt het omdat ik er mee ben opgegroeid, mijn liefde voor oude computer games. Uren zat ik als klein jongetje achter de 286 MS-DOS computer (Met 640 kb RAM, 6MHZ en 20 mb opslag) die mijn vader voor 5000 gulden had gekocht. Meestal samen met een vriendje die kwam spelen.

Een van de eerste games die ik speelde was Leisure Suit Larry. Via een oudere broer van een vriendje kreeg ik een kopie, verdeeld over twee floppy disks.

lees verder

Origineel of consistent?


Voor onze favoriete zorgverzekeraar hebben we de illustratiestijl mogen ontwikkelen die gebruikt wordt op social media, in infographics en animaties. De uitdaging in dit geval lag niet perse in het bedenken van een originele eigen stijl als wel in het feit dat deze stijl ook goed over te dragen moest zijn. We wisten van te voren dat verschillende partijen hier mee moesten gaan werken en we zouden onszelf in de vingers snijden als we een stijl neer zouden zetten die moeilijk te reproduceren is.

lees verder

Accessible design and animations


A couple of days ago I saw a very good post on how zooming and motion effects can actually make some people feel nauseous, dizzy, or give them a headache. I’m talking about healthy people now: for someone with vestibular disorders it can become a real nightmare.

This was a big issue in iOS7: it’s slim zoom, parallax and sliding effects literally made some users sick. Apple quickly solved this problem by allowing users to turn those effects off.

lees verder

Zorg innovatie: een maatschappelijk verantwoorde verplichting


Mmdeportes (source: http://mmdeportes.telediario.mx/)

Innovatie in de zorg (of e-health) is booming, het borrelt en het begint hier en daar te bruisen. Afgelopen week was ik bij de 6e behavior design meet-up en ook daar is weergegeven dat zorg innovatie belangrijk is en waarom. We leven in een maatschappij waar de druk hoog ligt. De zorg moet goedkoper we werken meer en langer en daarbij komt ook nog dat we steeds ouder worden. Tevens ziet de zorg graag dat we meer zelfstandiger worden.

lees verder

Wat vinden onze helden van de Apple Watch?


iCulture (source: http://www.iculture.nl/dossiers/apple-watch/)

Afgelopen dinsdag is de nieuwe uitbreiding van het Apple assortiment geïntroduceerd. We hebben dinsdag al met jullie gedeeld wat we van de gehele presentatie en nieuwe producten vonden. We willen toch nog even stilstaan bij de Apple Watch. Wat is onze visie op de Apple Watch?

“Ik heb een Pebble watch. Op feestjes vraagt iemand mij regelmatig wat voor horloge ik heb. Enthousiast leg ik dan uit dat het een smartwach is. Dat ik er op kan zien wie mij belt en dat ik smsjes en e-mailtjes kan lezen.

lees verder

Apple watch freebies


As we all know sharing is caring. And we definitely feel like sharing today. Here are some Apple Watches both in Photoshop as in Fireworks format.

Enjoy. And don’t forget to sent us a tweet @Resoluut.

Photoshop .PSD:
http://oud.resoluut.com/downloads/applewatch/resoluut_PSD_apple-watches.zip

Fireworks .PNG:
http://oud.resoluut.com/downloads/applewatch/resoluut_FW_apple-watches.zip

lees verder

Nieuwe smaken: Apple breidt zijn collectie uit.


Gisterenavond heeft Apple weer allemaal mooie en spannende nieuwe dingen geïntroduceerd. Ook wij hebben natuurlijk de presentatie gezien en vertellen graag wat ons op viel en welke nieuwe spannende dingen we binnenkort kunnen verwachten.

Laten we bij het begin beginnen!

Apple (source: http://store.apple.com/nl/buy-iphone/iphone6)

Apple likes it big

What’s new? Dat er een grotere iPhone aan zat te komen is iets wat ik wel had verwacht. Apple kan natuurlijk niet achterblijven bij zijn concurrenten als Android en Samsung.

lees verder

Een foto heeft meer dan duizend woorden nodig


“En dan willen we hier iets met fotografie. Een mooie grote plaat op onze homepage die onze doelgroep aanspreekt en past binnen onze huisstijl.”

We zijn allemaal visueel ingesteld. Ons brein is geprogrammeerd om patronen te herkennen en emotie waar te nemen. Bewust en onbewust maken we ontzettend veel keuzes op basis van wat we zien. Fotografie kan de gebruiker sturen in een bepaalde richting. Op de juiste manier gebruikt, kan het ook bijdragen aan conversieverhoging.

lees verder

A few words on in-car navigators


Things you need to know to sound like a pro when talking about in-car navigation systems.

The very first in-car navigation system came with a set of paper maps that scrolled while the car was moving. It worked perfectly fine for the 1930’s, provided that you didn’t need to get off the route a lot.

Thanks to the progress of technology, now we don’t need to insert a new paper roll to change our destination. In most cases we can use voice control or buttons on a control panel or on a steering wheel.

lees verder

Alleen maar mooie dingen maken


Bij ontwerpbureau Resoluut is design het product. Niels Buddiger ging langs in Amsterdam en sprak met Micha Commeren en Harm Wimmenhove
Klanten: Malmberg, TomTom, Simyo, Nu.nl, Volkskrant, Auto Trader, Achmea

Een droom en een ergernis zorgden voor de geboorte van Resoluut, een ontwerpbureau voor online en mobiel. Micha Commeren, oprichter en creative director, legt uit: “Vijf jaar geleden was de wereld best een beetje eng, want als je iets moois digitaal wilde maken, belde je een bureau die dan een 90% technisch project realiseerden met vooral techneuten, project-managers en accountmanagers.

lees verder

Sanoma Bizaccelerator


Je hebt ze al een aantal keer voorbij zien komen, en afgelopen week was het weer zover; een nieuwe bootcamp! Met dezelfde opzet als voorgaande keren, bestaande uit een idee-eigenaar, interactieontwerper en een visual designer, kregen we vier dagen de tijd om tot een mooi prototype te komen. Dit keer voor de Sanoma bizaccelerator.

Voor de verandering zaten we op een nieuwe locatie, namelijk in het B-Amsterdam. Een oud bedrijfspand waar diverse ruimtes afgehuurd kunnen worden en verschillende startups zitten.

lees verder

Genomineerd worden zonder inzending


Ieder jaar zenden ook wij plichtsgetrouw in voor de vele awards die ons vak rijk zijn. Als het gaat om digital zijn de DIA’s, de Dutch Interactive Awards, wellicht één van de meest relevante voor ons.

Om een indruk te geven hoe dat in zijn werk gaat, hier even in staccato het proces wat daarachter schuil gaat:

Inzendproces
Stap 1: maak bijzonder werk
Stap 2: maak een killer case en slijp ‘m fijn voor inzenden
Stap 3: zend hem in
Stap 4: word genomineerd door de vakjury
Stap 5: pak die bekroning!

lees verder

Dutch Digital Design #1


Op donderdag 22 mei vond ‘s avonds in Pakhuis de Zwijger de eerste editie van Dutch Digital Design plaats.

Deze eerste editie kreeg het thema ‘Made In Holland’ mee en bracht een ode aan digitaal werk van Hollandse bodem. Ook Resoluut was present en we geven je bij deze graag een recap van de avond vanuit ons perspectief.

Het programma van de avond beloofde een mooie mix van “oud”, iets is tenslotte al snel oud in digitaal, en nieuw. 

lees verder

Contact?


Stel je voor: Je bent op vakantie in Schotland en je vaart met een bootje over het meer Loch Ness. Plotseling begint je bootje te trillen. Water begint heftig te borrelen en een gigantisch dier met een lange nek kijkt op je neer. Jij kijkt geschrokken omhoog, direct in de ogen van Nessie. Helaas, je verrekt een nekspier.

Je komt terug van je vakantie en je wilt een website laten ontwerpen door, bijvoorbeeld, ons. Hoe fijn is het dan dat je meteen op onze site via contact, contact met ons op kunt nemen?

lees verder

Spotify heeft een nieuwe look


Spotify’s nieuwe UI ziet er strak uit. De meeste reacties over de nieuwe vormgeving zijn dan ook overwegend positief. Er is waarschijnlijk lang en met veel liefde gewerkt aan deze update. Wat mij daarom zo opviel waren de iconen die een genre of mood representeren (zie ‘browse’). Het lijkt alsof de designer, Jon Hicks, (wat een mazzelaar met zo’n leuke opdracht, lees hier zijn verslag.) de iconen een beetje heeft afgeraffeld of dat er meerdere ontwerpers aan gewerkt hebben.

lees verder

Game design op de basisschool


“Zo, kun je wat vertellen over jouw hoofdrolspeler?” “Nou, dit is een kiwi, hij heeft zichzelf per ongeluk gesneden waardoor zijn hoofd los is gekomen van zijn lichaam. Dat is een mango en dat is zijn vijand. Het eerste level speelt zich af in de badkamer.”

Een tijdje terug werd ik gevraagd om een gastles te geven op een basisschool over games. Ik zou de les geven aan drie groepen. Groep 5, groep 6 en groep 7.

lees verder

4 Ethical Tips for Designers


Graduating medical-school students of today still swear to The Hippocratic Oath. This document was made in the late 5th century B.C. and contains moral guidelines to remind doctors of how they can react to certain challenges that come with the job. For example: How to respect the privacy of the patient. As designers we encounter ethical challenges as well and we could also use some guidelines. I will explore 4 themes that can help us make better decisions.

lees verder

Razendsnel ontwerpen bij NUlab


De afgelopen week ben je het misschien wel tegengekomen: NUlab. Een initiatief om op zoek te gaan naar de beste innovatie voor de alombekende nieuwsservice NU.nl. Vanaf 12 november 2013 hebben 150 kandidaten hun idee ingezonden en intensief workshops gevolgd. De beste drie bleven over: NUdiepgang, Newscrator en NUpush. En toen mochten wij, de designers, aan de bak!

Onze designers delen hun ervaringen:

Eric: NUpush, direct op de hoogte van het nieuws dat jij wilt lezen.

lees verder

Op zoek naar een goede TV-interface


M’n broer heeft net een Samsung Smart TV gekocht en nadat ik er een beetje mee gespeeld had, was ik blij verrast. Maar dat is misschien niet heel vreemd. Ik heb thuis met de interface van UPC Horizon te maken en dat loopt nog niet helemaal lekker. Ook al hebben we het over twee verschillende systemen: het ingebouwde OS van een televisie en het OS van een mediabox, toch bepalen ze beide de ervaring van het televisie kijken van vandaag.

lees verder

5 tips to speed up your design process


Working as a professional visual designer, time is always of the essence. There’s always a budget or deadline you have to work with. Here are five smart tips to speed things up and design more efficient.

1. Start with the bigger picture

It’s very tempting to focus immediately on the details of a project and in case of a new website design you could start burning a lot of hours in fine-tuning the shape of a button or finding the right font.

lees verder

Design thrives innovation and business.


Assuming any company in the world is willing to innovate its product or service but just a handful actually succeeds it felt about time to share a thought.

So let’s go.
Any designer will tell you: “I want to dream up concepts, the bigger the better.” Ambition is build in for us… It is part of our culture and it is part of our lives. Searching for new and fresh things to love every day and use that knowledge to seduce and impress the people whom we are working for.

lees verder

Flat, fraud or fabulous?


Its finally here. The new iOs design.

Or be it not that new, its design principles are almost over-the-hill-old-fashioned being “flat design”.

Reasoning please?!

For all the ones before us lets pick one to bully. Windows 8. Very flat, very colorful and positively fresh and tasteful in my opinion.

That being said it’s not the best operating system design-language one can think of for app developers. The language proves to be hard to adapt even for Microsoft’s own team in feature heavy apps like Word, Powerpoint and Excel (e.g.).

lees verder

Straatpiraten op Carbagerun 2013


Bas en ik kennen elkaar al lang en zoals dat hoort lees je dan elkaars LinkedIn send-to-all berichten want dat zou Bas nooit zomaar doen, toch? Dat bleek, hij doet namelijk mee aan de Carbagerun. Supergaaf natuurlijk en een prachtig sponsordoel, het Sophia Kinderziekenhuis.

De mail was echter niet zonder vraag, namelijk: “kunnen jullie ons helpen want we zoeken sponsoren” Zo gezegd, zo gedaan… zie hier het resultaat van de uber gave renault in Resoluut stijl ;)

 

Zien waar ze rijden: check

Plaatjes van de bolide hieronder: grrrrrr. 

lees verder

To scrum or not to scrum


Op dit moment zijn er twee projectmethodes die het meest gebruikt worden om een digitaal product te realiseren: Waterval en Scrum. Beide methodes kunnen voor een geweldig resultaat zorgen, alleen is de weg ernaar toe anders. Je zou je kunnen afvragen of het dan uitmaakt volgens welke methode je werkt? Beide zijn immers succesvol. Om deze vraag te beantwoorden zal ik hier de verschillende methodes uitleggen met hun voor- en nadelen.

Waterval

Een veel gebruikte projectmethode is de waterval methode.

lees verder

Gesprek van de dag – iOS7


Elke nieuwe versie van Apple’s mobile besturingssysteem voor iPad’s en iPhones doet online – vanzelfsprekend – altijd weer de nodige hoeveelheid stof (of pixels, zo u wilt) opwaaien. Zo ook bij Resoluut.

Deze keer is de controverse echter wel iets groter dan voorgaande keren dat de interface onder handen werd genomen. Iedereen die ook maar iets te maken heeft met digital of mobiel heeft er wel een mening over. Twitter, Facebook en blogs stromen over en pro-actieve digitale dunkers strooien op Dribbble kwistig met verbeteringen.

lees verder

De toekomst is zó 2013!


Smartphones en tablets zijn de normaalste zaak van de wereld. Second-screen een begrip en tegenwoordig zit op een beetje computer een touch-screen. Voor ontwerpers een paradijs waar we dagelijks voor onze klanten mee aan de gang zijn.

Nu is natuurlijk 3d printen, ook wel het nieuwe internet, volwassen geworden. We konden het niet laten om hiermee nog zo’n ontwerpersdroom te vervullen: 2d illustraties omtoveren naar 3d objecten in de werkelijkheid.

Het onderwerp? Onze kaartjes. Hier het resultaat:

Toen we 5 jaar terug begonnen met onze missie om design als volwaardig product te laten floreren hadden we nooit kunnen dromen van de enorme vlucht die dat product ondertussen gemaakt heeft.

lees verder

Social op Straat


Laatst zag ik onderstaand tafereel bij mij voor de deur. KPN had voor de lancering van hun 4G netwerk in Amsterdam gekozen voor een merkactivatie met groene Ferrariʼs, die door de Amsterdamse binnenstad reden.

In de minuut dat ik er naar stond te kijken, zag ik al zo’n 5 à 10 mensen (waaronder ikzelf en ik ben niet eens een autoliefhebber) dit fotograferen met hun telefoon. Dit is een goed voorbeeld om de principes van sociale beïnvloeding en tevens trends op het gebied van social media in te duiden.

lees verder

De Kracht van Persuasive Copy


Woorden zijn machtig; ze kunnen enthousiasmeren, inspireren, betoveren, beelden oproepen, raken en in beweging krijgen. Woorden zijn ‘weapons of mass seduction’.

De juiste woorden op de juiste plaats maken dat mensen open staan voor jouw online verhaal en dat ze nieuwsgierig worden naar het vervolg. Dat ze open staan voor jouw aanbod, omdat je hun sympathie hebt gekregen. De volgende stap is dat ze je gaan vertrouwen en ook openstaan voor wat je nog meer te melden hebt.

lees verder

Tekenkracht


Dat visual design divers is, wist ik al. Maar ik realiseerde me laatst bij de kapper hoe geweldig dat eigenlijk is. Hij vroeg namelijk aan mij: “Zeg, ken ik je niet ergens van?” Ik had hem inderdaad al eerder ontmoet op een portfolio presentatie avond.

Vandaar de volgende vraag: ”Oh, dus je bent kunstenares? Waar werk je nu aan?” Toen ik hem vertelde wat ik als ‘kunstenares’ bij Resoluut deed, werd ik ineens heel blij. Ik ben nog steeds mijn kunst aan het uitoefenen, maar dan in combinatie met mijn ‘like’ voor het online ontwerp!

lees verder

Het Nieuwe Leren


Ons onderwijssysteem is toe aan verandering. De stemmen die hierom vragen, worden luider. Ideeën als meer interactie, onderwijs op maat en integratie van games krijgen steeds meer bijval. Vooral dat laatste idee geniet mijn voorkeur. Want spelenderwijs leren we toch het meest?


Waarom games?

Waarom zouden games het onderwijs kunnen ondersteunen? Om dat te weten, moeten we eerst achterhalen waarom men überhaupt games speelt? Gelukkig zijn er verschillende deskundigen die dagelijks bezig zijn met het onderzoeken van deze vraag.

lees verder

De Kracht van Persuasive Design


‘To persuade’ betekent letterlijk overhalen. Persuasive design betekent dus: een product of dienst zo ontwerpen dat je de klant/gebruiker overhaalt tot het nemen van de gewenste actie. Heel handig, maar wat zijn eigenlijk de mogelijkheden? En wat de gevolgen?

Wat ik een aardig voorbeeld van persuasive design vind, is de reclamestunt van Fitness First. ‘Je gewicht is je korting’ staat er op de poster in de Abri. Zodra je op het bankje in het bushokje gaat zitten komt je gewicht in beeld.

lees verder

Wat komt er na het touchscreen tijdperk?


Als je een blik wilt werpen in de toekomst van technologie, kan het helpen om eens te duiken in de oude doos van science fiction. Hieronder een aantal voorbeelden van technologieën die eerst in boeken en films werden beschreven als SF en later realiteit zijn geworden.


Links boven: screenshot uit de film van Stanley Kubrick, 2001: A Space Odyssey(1968) waarin een tablet wordt gebruikt bij het ontbijt. Links onder: tablets die gebruikt werden in de sf serie Star Trek: The Next Generation (1985).
lees verder

Doping geen kans met App technologie


Als mensen horen dat ik aan wielrennen doe, komt toch vaak de vraag naar voren of ik ook doping gebruik. Heel irritant aangezien echt niet iedere wielrenner doping gebruikt en ik ervan ben overtuigd dat je koersen schoon kunt winnen. Uiteraard valt er sinds Lance-gate niet meer te ontkennen dat er geen doping wordt gebruikt in de (wieler)sport. Maar laten we deze situatie gebruiken als aanleiding om een schone en dopingvrije sportwereld te creëren. App technologie kan hier een koppositie innemen.

lees verder

It’s all in the game!


Een tijdje geleden zat ik in de trein en bij gebrek aan beter bladerde ik door de Metro. Ik stuitte op deze ietwat generaliserende kop: “Toch agressief van game” waarbij dit artikel hoorde.

Het artikel beschrijft een onderzoek waarbij proefpersonen voor een langere tijd gewelddadige games spelen en zich daardoor ook agressiever zijn gaan gedragen in de echte wereld.

Waar veel bezorgde opa’s en oma’s waarschijnlijk “zie je wel” roepen en jonge vaders hun schouders ophalen terwijl ze ʻs avonds als de kids op bed liggen weer vrolijk achter hun X-Box 360 kruipen om Call of Duty te spelen, dacht ik: Als dit voor agressie geldt, dan moet dit toch ook gelden voor eigenschappen als empathie, tolerantie, geduld, zorgzaamheid en behulpzaamheid?

lees verder

Onze ervaringen met Windows 8, deel 2


Vorige week schreef ik het eerste deel over de gebruiken van Windows 8. Benieuwd naar nog meer tips en inzichten? Scrol dan vooral naar beneden en veel plezier!

Zoom in, zoom uit

Een snelle en overzichtelijke manier van navigeren is met de Semantic zoom. Maar is het verstandig om dit altijd toe te passen? Nee. Semantic zoom is alleen relevant voor pagina’s die veel en diverse content aanbieden. Neem bijvoorbeeld de homepage van Nu.nl, daar staan diverse nieuwskaternen op één pagina.

lees verder

Onze ervaringen met Windows 8Vanaf nu heeft Microsoft ook een vinger in de pap van tablettechnologie. De lancering van de eerste Windows 8 tablet op 25 oktober 2012 is de kroon op hun werk. Hiermee wordt een Windows 8 applicatie op menig verlanglijstje gezet. Wij ontwikkelden een aantal van deze apps en delen graag onze ervaringen en inzichten.

Content before chrome
Anders dan we gewend zijn, is content belangrijker dan navigatietools. Content is dus King en navigeert de gebruiker door de applicatie.

lees verder

Strategisch met woorden


Mooie plaatjes en flitsende beelden vertellen veel. We hebben echter nog steeds woorden nodig om een punt duidelijk te maken. Met deze waarheid in pacht hebben we de discipline Copy in huis gehaald.
“Wij van Resoluut Tekst willen sites en apps met tekst verbeteren, we willen inspireren en activeren. Daar worden wij blij van”, vertelt Strategic copy writer Marian van Kooten enthousiast.

Onze teksttechneuten doen dus meer dan alleen woorden in de goede volgorde zetten.

lees verder

Conversie: authenticiteit of optimalisatie?Tegenwoordig vinden internet gedreven ondernemingen het vanzelfsprekend dat conversie optimalisatie een continu proces is. Dit leidt tot directe verkoopopbrengsten en is daardoor goed meetbaar. Maar toch zit er zoals altijd wel een addertje onder het gras. Want optimalisatie maakt soms ook iets stuk.

Het makkelijkste voorbeeld is de auto. Laten we een VW Golf nemen; een auto die keer op keer verbeterd is. Het is een goede, betrouwbare en feilloos presenterende auto. Een zinvolle keus dus.

lees verder

Resoluut
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Nederland
info@resoluut.com


Resoluut is onderdeel van Makerstreet
 

De browser die u gebruikt is achterhaald

Het heeft bekende veiligheidslekken en nadelen en beperkte mogelijkheden.
Sommige websites kunnen daardoor minder goed werken.

Veiligheid

Nieuwere browsers kunnen beter beschermen tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen.

Snelheid

Nieuwere browsers werken veel sneller

Betere werking

Websites die gebruik maken van nieuwe technieken werken (beter)

Comfort & betere beleving

Met nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen, etc. gaat het internetten een stuk aangenamer
Updaten is makkelijk, neemt slechts een paar minuten in beslag en kost niets.Hieronder vind je de browsers die wij aanbevelen

Google Chrome Mozilla Firefox Safari