Sanoma Bizaccelerator


Je hebt ze al een aantal keer voorbij zien komen, en afgelopen week was het weer zover; een nieuwe bootcamp! Met dezelfde opzet als voorgaande keren, bestaande uit een idee-eigenaar, interactieontwerper en een visual designer, kregen we vier dagen de tijd om tot een mooi prototype te komen. Dit keer voor de Sanoma bizaccelerator.

Voor de verandering zaten we op een nieuwe locatie, namelijk in het B-Amsterdam. Een oud bedrijfspand waar diverse ruimtes afgehuurd kunnen worden en verschillende startups zitten. Een creatieve werkomgeving met een industriële sfeer. Erg leuk en aangenaam om te werken!

Er waren vijf verschillende teams met vijf ideeën. Ik zat samen met Caat van Soda Studio bij Vivianne Bendermacher. Haar idee was een app genaamd Toggle. Met deze app kunnen mensen artikelen uit tijdschriften beluisteren in plaats van lezen. “Switching from text to audio when your eyes are not available”. Een interessant idee waar de complexiteit lag in de combinatie tussen tekst, audio en voice-commands.

Een week voor de bootcamp waren we gebriefd over Toggle, zodat we ons goed konden voorbereiden. Vivianne had haar idee ook al goed uitgedacht dus er was weinig discussie nodig om aan de slag te gaan. Ik ben vrij snel gestart met het creëren van een visuele identiteit en Caat was begonnen aan het interactie ontwerp.

Toggle

Leuk feitje was dat Vivianne op de eerste dag werd bijgestaan door Birgit Schwaiger. Birgit had in een eerdere bootcamp zelf meegedaan en is nu al bijna een jaar bezig om haar Hubly op te zetten. Eén van de successen uit de voorgaande bootcamps!

Na twee dagen hard werken hadden we al een goed prototype online staan en kon de app getest worden. Vivianne had diverse mensen bereid gevonden om naar B-Amsterdam te komen en de app te testen. Achter de schermen werd er had doorgewerkt om het prototype verder uit werken en te verbeteren. Ook was er een developer aan boord om de demo compleet te maken zodat je met voice-commands de app kon bedienen.

Toggle
CEO van Sanoma, Harri Pekka Kaukonen, kwam ook langs – Bron: @SanomaLab

Waar Vivianne gedurende de week achter kwam was dat de mensen voorkeur hadden voor lezen én luisteren in plaats van lezen óf luisteren. Mede door deze ontdekking opende dit deuren voor twee nieuwe doelgroepen, namelijk mensen met dyslexie en slechtzienden.

Ook kwam naar voren dat de voice-commands niet het belangrijkste onderdeel van de app waren maar juist de combinatie van het lezen én luisteren. Dit hebben verwerkt in de app zodat de gebruiker tijdens het lezen de audio kan aanzetten en kan blijven meelezen. De tekst loopt met de audio mee zodat de gebruiker weet waar de audio is.

Ondanks deze bevindingen wilden we wel de voice-commands in de app verwerken. Helaas was het de developer niet gelukt om de demo op tijd af te krijgen voor de eindpresentatie. Gelukkig hadden we nog een back-up plan waarmee we konden simuleren hoe de voice-commands zouden werken. Het publiek trapte er in, dus dat was mooi! Uiteindelijk hebben we een hele mooie demo kunnen opleveren waarmee Vivianne hopelijk verder mee mag gaan.

Toggle

Het was een hele leuke inspirerende bootcamp met veel andere goede ideeën. Iedereen heeft binnen deze 4 dagen zoveel weten te bereiken dat er over de gehele week een positieve sfeer heerste. Na de eindpresentatie hebben we op het dakterras fijn geborreld en genoten van het prachtige uitzicht!

Toggle Bron: @AnneHeijkoop


Resoluut
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Nederland
info@resoluut.com


Resoluut is onderdeel van Makerstreet
anne2
 

De browser die u gebruikt is achterhaald

Het heeft bekende veiligheidslekken en nadelen en beperkte mogelijkheden.
Sommige websites kunnen daardoor minder goed werken.

Veiligheid

Nieuwere browsers kunnen beter beschermen tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen.

Snelheid

Nieuwere browsers werken veel sneller

Betere werking

Websites die gebruik maken van nieuwe technieken werken (beter)

Comfort & betere beleving

Met nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen, etc. gaat het internetten een stuk aangenamer
Updaten is makkelijk, neemt slechts een paar minuten in beslag en kost niets.Hieronder vind je de browsers die wij aanbevelen

Google Chrome Mozilla Firefox Safari