Tegenwoordig vinden internet gedreven ondernemingen het vanzelfsprekend dat conversie optimalisatie een continu proces is. Dit leidt tot directe verkoopopbrengsten en is daardoor goed meetbaar. Maar toch zit er zoals altijd wel een addertje onder het gras. Want optimalisatie maakt soms ook iets stuk.

Het makkelijkste voorbeeld is de auto. Laten we een VW Golf nemen; een auto die keer op keer verbeterd is. Het is een goede, betrouwbare en feilloos presenterende auto. Een zinvolle keus dus. Maar bijzonder of opvallend kun je het niet meer noemen.

Deze bijzonderheid of authenticiteit is vaak het ondergeschoven kind van de huidige online industrie. Want is het niet juist die (merk)authenticiteit waarom we oprecht ergens van houden. Is sub optimalisatie wellicht juist onderscheidend. Denk eens aan Basecamp; een bewust niet optimaal functionerende tool die ik juist daarom erg waardeer.

Authenticiteit en optimalisatie gaan niet zomaar en zeker niet per definitie samen. Hoe vaak vragen we ons tijdens een A-B test af of een conversiestijging van 2 procent door een nieuw label wel bij het merk past? Als dat niet zo is zorgt de merkervaring in zijn originele staat dan niet voor meer conversie.
Een goed huwelijk tussen conversie en merk authenticiteit verdient dus constante aandacht.

Reageren


Naam 

E-mail

Reactie

versturen


Resoluut
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Nederland
info@resoluut.com


Resoluut is onderdeel van Makerstreet
 

De browser die u gebruikt is achterhaald

Het heeft bekende veiligheidslekken en nadelen en beperkte mogelijkheden.
Sommige websites kunnen daardoor minder goed werken.

Veiligheid

Nieuwere browsers kunnen beter beschermen tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen.

Snelheid

Nieuwere browsers werken veel sneller

Betere werking

Websites die gebruik maken van nieuwe technieken werken (beter)

Comfort & betere beleving

Met nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen, etc. gaat het internetten een stuk aangenamer
Updaten is makkelijk, neemt slechts een paar minuten in beslag en kost niets.Hieronder vind je de browsers die wij aanbevelen

Google Chrome Mozilla Firefox Safari