Als mensen horen dat ik aan wielrennen doe, komt toch vaak de vraag naar voren of ik ook doping gebruik. Heel irritant aangezien echt niet iedere wielrenner doping gebruikt en ik ervan ben overtuigd dat je koersen schoon kunt winnen. Uiteraard valt er sinds Lance-gate niet meer te ontkennen dat er geen doping wordt gebruikt in de (wieler)sport. Maar laten we deze situatie gebruiken als aanleiding om een schone en dopingvrije sportwereld te creëren. App technologie kan hier een koppositie innemen.

De brug tussen app en sport is al een aantal jaar geleden gelegd. Ikzelf heb hier ook een steentje aan bijgedragen met mijn afstudeerproject. Tegen het einde van mijn studie, groeide namelijk de drang om mijn kennis van multimedia en de sportwereld te combineren. Het idee de “Whereabouts App” was al gauw geboren en nu, 2 jaar later, is de Whereabouts App beschikbaar in Nederland. Het is een app waarmee topsporters hun whereabouts via hun smartphone kunnen invullen en bijwerken.

Aangezien de wielerwereld momenteel toch overhoop ligt, lijkt het mij een goed idee om maar gelijk naar het gehele antidopingbeleid te kijken, inclusief het whereaboutssysteem. Laten we gaan innoveren en alle moeilijke regeltjes vergeten. Innovatie is iets wat, helaas, ook bij doping hoort. Dus waarom niet verder kijken dan een achterhaalde database vol verblijfsgegevens? Nu blijkt dat het huidige antidopingsysteem niet werkt, waarom bedenken we dan niet een heel nieuw systeem! Vele atleten geven al aan, dat ze beter een chip kunnen dragen en dat ze elke dag hun bloed wel willen inleveren.

Het zou een goed idee kunnen zijn! En lang niet zo vergezocht als op het eerste gezicht lijkt. Ik noem maar als voorbeeld onze Vita Dock App voor diabetespatiënten. Zij kunnen vrij simpel hun bloedwaardes in hun smartphone invoeren met de Glucodock. Met wat aanpassingen kunnen sporters ook zonder moeite dagelijks hun bloedwaardes meten en doorsturen naar de dopingautoriteit. De mogelijkheden van vandaag de dag bieden kansen die we moeten aangrijpen om een zo schoon mogelijke sportwereld te creëren. Laten we hiermee een streep door doping zetten!

Reageren


Naam 

E-mail

Reactie

versturen


Resoluut
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Nederland
info@resoluut.com


Resoluut is onderdeel van Makerstreet
 

De browser die u gebruikt is achterhaald

Het heeft bekende veiligheidslekken en nadelen en beperkte mogelijkheden.
Sommige websites kunnen daardoor minder goed werken.

Veiligheid

Nieuwere browsers kunnen beter beschermen tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen.

Snelheid

Nieuwere browsers werken veel sneller

Betere werking

Websites die gebruik maken van nieuwe technieken werken (beter)

Comfort & betere beleving

Met nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen, etc. gaat het internetten een stuk aangenamer
Updaten is makkelijk, neemt slechts een paar minuten in beslag en kost niets.Hieronder vind je de browsers die wij aanbevelen

Google Chrome Mozilla Firefox Safari