“En dan willen we hier iets met fotografie. Een mooie grote plaat op onze homepage die onze doelgroep aanspreekt en past binnen onze huisstijl.”

We zijn allemaal visueel ingesteld. Ons brein is geprogrammeerd om patronen te herkennen en emotie waar te nemen. Bewust en onbewust maken we ontzettend veel keuzes op basis van wat we zien. Fotografie kan de gebruiker sturen in een bepaalde richting. Op de juiste manier gebruikt, kan het ook bijdragen aan conversieverhoging. Ook kan het positief bijdragen aan de merkbeleving.

Het is dan ook niet zo gek dat veel van onze klanten graag fotografie willen gebruiken binnen hun websites en apps. Zo ook bij Zilveren Kruis. Ik was in de bevoorrechte positie om het hele traject, van concept tot uitvoering mogen te begeleiden en creatief aan te mogen sturen. Fotografie voor online heeft vaak andere eisen dan voor drukwerk. Zeker in het geval van Zilveren Kruis, waar we met extreem brede fotoheaders werken. We kwamen er achter dat veel fotografie geschoten voor drukwerk vaak niet geschikt was voor online gebruik. Simpelweg een brede uitsnede maken was niet voldoende. Dit vereiste maatwerk. Ook conceptmatig was het lastig om met de bestaande fotografie onderwerpen zoals “eigen risico” of “zorgverzekering” te verbeelden.

Doe het samen

Een van de lessen die we de afgelopen jaren hebben geleerd: Doe het samen met de makers(De mensen die daadwerkelijk de foto’s plaatsen op de site of gebruiken in drukwerk). Alleen zo kun je er voor zorgen dat de foto’s aansluiten bij de verschillende uitingen en dus ook echt gebruikt worden. Verder wilden we niet dat de fotograaf pas betrokken wordt als het concept staat en hij slechts een uitvoerende rol heeft. De fotograaf ook deel laten uitmaken van de conceptfase zorgt ervoor dat we gebruik kunnen maken van zijn ervaring en expertise en zo al in een vroeg stadium de haalbaarheid kunnen toetsen.

Proces

Ik zag het als mijn taak om samen met de betrokken partijen zoals marketing, brand, online, de studio (die zich bezig houdt met alle offline/ATL uitingen) en de fotograaf tot beelden te komen waar iedereen achter stond en mee kon werken. Concreet hield dit het organiseren van brainstormsessies in, begeleiden van het creatieve proces, in de gaten houden van het budget en art directie voeren op de fotografie. Wat ik vooral belangrijk vond, los van een mooi beeld, is dat de foto’s die we zouden maken samen bedacht zijn en zodoende breed gedragen worden binnen de organisatie. Dit vergt wel veel overleg en afstemming, maar iedereen was erg betrokken en enthousiast. Dat resulteerde in een erg fijn creatief proces.

Het idee achter de foto’s

Eén van de onderwerpen waar we foto’s voor wilden maken is de reisverzekering van Zilveren Kruis. We wilden geen ongelukken en zieke mensen fotograferen. We gingen op zoek naar een concept waarmee we de essentie van de reisverzekering op een positieve manier konden weergeven. Dit concept moest de basis vormen voor meerdere foto’s en genoeg ruimte beiden voor de fotograaf en Zilveren Kruis om originele foto’s te kunnen blijven schieten die wel een stijl en gedachte hebben.

Voor de reisverzekering kwamen we op het volgende: Een reisverzekering sluit je af omdat je je wilt verzekeren voor onverwachte situaties in het buitenland/op reis. In de foto’s willen we grappige positieve onverwachte situaties laten zien.

Genoeg geschreven, een foto zegt natuurlijk meer dan duizend woorden:

alpaca

alpaca2

Of bekijk deze foto in zijn natuurlijke habitat op de homepage van Zilveren kruis: www.zilverenkruis.nl

Reageren


Naam 

E-mail

Reactie

versturen


Resoluut
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Nederland
info@resoluut.com


Resoluut is onderdeel van Makerstreet
oscar
 

De browser die u gebruikt is achterhaald

Het heeft bekende veiligheidslekken en nadelen en beperkte mogelijkheden.
Sommige websites kunnen daardoor minder goed werken.

Veiligheid

Nieuwere browsers kunnen beter beschermen tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen.

Snelheid

Nieuwere browsers werken veel sneller

Betere werking

Websites die gebruik maken van nieuwe technieken werken (beter)

Comfort & betere beleving

Met nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen, etc. gaat het internetten een stuk aangenamer
Updaten is makkelijk, neemt slechts een paar minuten in beslag en kost niets.Hieronder vind je de browsers die wij aanbevelen

Google Chrome Mozilla Firefox Safari