Het Nieuwe Leren


Ons onderwijssysteem is toe aan verandering. De stemmen die hierom vragen, worden luider. Ideeën als meer interactie, onderwijs op maat en integratie van games krijgen steeds meer bijval. Vooral dat laatste idee geniet mijn voorkeur. Want spelenderwijs leren we toch het meest?

beeld blog Annelieke onderwijs
Waarom games?

Waarom zouden games het onderwijs kunnen ondersteunen? Om dat te weten, moeten we eerst achterhalen waarom men überhaupt games speelt? Gelukkig zijn er verschillende deskundigen die dagelijks bezig zijn met het onderzoeken van deze vraag. Een van deze mensen is Jane McGonigal. Haar theorie legt ze uit in onderstaande video, een aanrader om even te bekijken!

Volgens McGonigal geloven gamers dat ze meer bereiken in de virtuele wereld. Dat is ook niet zo gek als je nagaat dat ze zich vaker beter concentreren tijdens het gamen. Ze werken net zo lang aan een probleem tot ze het hebben opgelost. Een game geeft de speler een taak die hij moet uitvoeren, aangepast aan zijn niveau. Als die taak is volbracht, krijgt de speler een upgrade en is het niveau gestegen.

Omhoog met dat niveau!

Vertaal bovenstaande nou eens naar de wereld van het onderwijs. Games kunnen iemands niveau verhogen, juist omdat ze motiverend, positief en uitdagend zijn. Gabe Zichermann vertelt in zijn TED talk over een groep vijf klas van een basisschool die erg slecht scoorde op het gebied van rekenen en taal.  Ze kregen les van Annanth Pai (een succesvol zakenman die werkte aan process re-enginering) die hen verschillende games liet spelen om te leren rekenen en spellen. Na 18 WEKEN! was de klas met een laag gemiddeld groep vijf niveau getransformeerd naar een klas met een gemiddeld groep 6 niveau. Daar valt toch niks negatiefs over te zeggen? Sterker nog, dit smaakt naar meer!

Niet stampen, maar zoeken

Het beeld van een groep tieners in de schoolbanken die drie kwartier naar hun leerkracht luisteren en braaf meeschrijven, is gedateerd. Door de enorme ontwikkeling van technologie, kunnen kinderen van nu meer en sneller. De behoefte naar interactief onderwijs groeit. De middelen groeien mee, maar het onderwijsinstituut lijkt achter te blijven. Waarom leren ze de nieuwe generatie niet hoe ze informatie kunt vinden, toepassen en toevoegen met behulp van hun devices. Domweg in het hoofd stampen, is niet meer van deze tijd.

Op maat

Ook bij Resoluut volgen wij de ontwikkelingen binnen het onderwijs. Wij werken momenteel aan een interactieve oplossing dat onderwijs op maat mogelijk maakt. Dit doen we in samenwerking met lesmateriaal ontwikkelaar en uitgeverij Malmberg. Zij leveren de inhoudelijke kennis en wij onze expertise op het gebied van innovatieve gebruikservaringen. Het is een mooi project waarin onderwijs en digitale mogelijkheden elkaar raken. Binnenkort staat deze case online en kun je hier meer over lezen.

Reageren


Naam 

E-mail

Reactie

versturen


Resoluut
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Nederland
info@resoluut.com


Resoluut is onderdeel van Makerstreet
 

De browser die u gebruikt is achterhaald

Het heeft bekende veiligheidslekken en nadelen en beperkte mogelijkheden.
Sommige websites kunnen daardoor minder goed werken.

Veiligheid

Nieuwere browsers kunnen beter beschermen tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen.

Snelheid

Nieuwere browsers werken veel sneller

Betere werking

Websites die gebruik maken van nieuwe technieken werken (beter)

Comfort & betere beleving

Met nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen, etc. gaat het internetten een stuk aangenamer
Updaten is makkelijk, neemt slechts een paar minuten in beslag en kost niets.Hieronder vind je de browsers die wij aanbevelen

Google Chrome Mozilla Firefox Safari