Origineel of consistent?


Voor onze favoriete zorgverzekeraar hebben we de illustratiestijl mogen ontwikkelen die gebruikt wordt op social media, in infographics en animaties. De uitdaging in dit geval lag niet perse in het bedenken van een originele eigen stijl als wel in het feit dat deze stijl ook goed over te dragen moest zijn. We wisten van te voren dat verschillende partijen hier mee moesten gaan werken en we zouden onszelf in de vingers snijden als we een stijl neer zouden zetten die moeilijk te reproduceren is.

1. De illustraties moeten snel gemaakt kunnen worden. Een ingewikkelde stijl kost meer tijd. Op social media wil je soms snel kunnen reageren op een actualiteit en een foto is niet altijd geschikt.

2. Een ingewikkelde stijl vergroot het risico dat de stijl niet goed wordt overgenomen. Illustratie en met name het illusteren van mensen is een vak apart. Niet elke designer kan op het oog verhoudingen goed bepalen.

We zijn daarom terug gegaan naar de basis en hebben verhoudingen en stijl gedetailleerd gedefinieerd. Andere ontwerpers kunnen op basis van de vastgestelde richtlijnen zelf beredeneren of zijn uitwerking klopt of niet. Een volwassen man binnen deze illustratiestijl bestaat bijvoorbeeld uit 7,5 x het hoofd.

De karakters zijn zoveel mogelijk opgebouwd uit simpele geometrische figuren. Geen lastige vormen maar gewoon cirkels, vierkanten en driehoeken. De illustratiestijl wordt nu in verschillende uitingen met succes gebruikt. Geïmplementeerd door verschillende partijen.

Hieronder zijn voorbeelden van deze verschillende uitingen opgenomen.

proporties1

emoties1

beweging1

mensen

In de praktijk:

 

vsv

 

Reageren


Naam 

E-mail

Reactie

versturen


Resoluut
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Nederland
info@resoluut.com


Resoluut is onderdeel van Makerstreet
 

De browser die u gebruikt is achterhaald

Het heeft bekende veiligheidslekken en nadelen en beperkte mogelijkheden.
Sommige websites kunnen daardoor minder goed werken.

Veiligheid

Nieuwere browsers kunnen beter beschermen tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen.

Snelheid

Nieuwere browsers werken veel sneller

Betere werking

Websites die gebruik maken van nieuwe technieken werken (beter)

Comfort & betere beleving

Met nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen, etc. gaat het internetten een stuk aangenamer
Updaten is makkelijk, neemt slechts een paar minuten in beslag en kost niets.Hieronder vind je de browsers die wij aanbevelen

Google Chrome Mozilla Firefox Safari