Het is zover, Apple heeft haar gebruikers van iOS op iPhone en iPad voorzien van een nieuwe versie. Veel verandering waarbij snelle ingangen naar functies in apps ons het meest opvallen. Openen we straks nog wel onze apps? We gaan even in op 2 nieuwe functies. De vernieuwde widgets en de upgrade naar een slimmere Siri.

Over Siri
Siri is de Personal Assistant van jouw iPhone sinds 2012 en tot voor kort kon ze alleen nog maar vertellen wat er in je agenda stond en een weersvoorspelling doen. Maar vanaf oktober gaat ze slimmer worden. Ze gaat met jouw apps praten…

Hey Siri, maak ff 10 euro over naar Jasper. Prima, wil je dat ik dat doe met ING Mobiel Bankieren? Ja is goed. Paf! Klaar voor verzenden, gewoon op je home scherm. Je drukt op versturen en bevestigt het met je vingerafdruk. Je hebt de ING bankieren app niet eens geopend. Wow…best gaaf.

siri_payment

Maar wat ziet een gebruiker nog van de app interface? En, wat betekent dit voor je merkidentiteit?

Wij vinden die nieuwe snufjes in de digitale wereld heel gaaf. We staan er mee op, ontwerpen er de hele dag voor tot dat we er weer mee naar bed gaan. Wij ademen digital design. We zien ook dat ontwikkelingen zoals de slimme Siri en nieuw moment-of-design gaat worden.

Dit nieuwe moment vraagt ons om na te denken, hoe gaat het er uit zien binnen Siri? Hoe zorgen we ervoor dat de merkvertaling in de app interface nu een stap naar voren wordt gehaald? Laten we het oppervlakkig noemen. Er is ruimte voor styling, dus je merkwaarde communiceer je hier, direct op de oppervlakte van het lock-screen. Dat kan simpel to-the-point zijn of speels, maar net wat bij jouw merkidentiteit past.

siri_whatsapp

Voorlopig houdt Apple zich beperkt tot 6 diensten; Betaalverkeer-, Vervoersdiensten-, Foto & video-, Bellen- en Work out apps. Het is een kwestie van tijd voordat het in elke app kan. Is jouw app al klaar voor Siri?

Over Widgets

Snelkoppelingen naar functies in je favoriete apps komen nu nog dichterbij. Je kunt meer doen vanaf je lock screen en dat maakt gebruik soepeler. Het wordt visueel rijker en dat is lekker voor je merkuiting.

ios10_widgets

Breng je het nieuws met jouw app? Dan gaan je nieuwste artikelen gelijk in de widget. Dit biedt de gebruiker een directe ingang naar een specifiek artikel. Hierdoor gaan gebruikers anders je app binnen dan voorheen. Deep linking noemen ze dit. Je entree is meer engaging omdat een update gebruik triggerd.

Wat wij hier zo gaaf aan vinden is dat het voor een deel te stijlen valt, net als bij de Slimme Siri. De vraag hier is, hoe ver kun je en wil je gaan?

Never a dull moment in het digitale landschap! iOS 10 is nu beschikbaar voor iPhone en iPad!

Reageren


Naam 

E-mail

Reactie

versturen


Resoluut
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Nederland
info@resoluut.com


Resoluut is onderdeel van Makerstreet
blog_ios10
 

De browser die u gebruikt is achterhaald

Het heeft bekende veiligheidslekken en nadelen en beperkte mogelijkheden.
Sommige websites kunnen daardoor minder goed werken.

Veiligheid

Nieuwere browsers kunnen beter beschermen tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen.

Snelheid

Nieuwere browsers werken veel sneller

Betere werking

Websites die gebruik maken van nieuwe technieken werken (beter)

Comfort & betere beleving

Met nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen, etc. gaat het internetten een stuk aangenamer
Updaten is makkelijk, neemt slechts een paar minuten in beslag en kost niets.Hieronder vind je de browsers die wij aanbevelen

Google Chrome Mozilla Firefox Safari