Pixel Art


Misschien komt het omdat ik er mee ben opgegroeid, mijn liefde voor oude computer games. Uren zat ik als klein jongetje achter de 286 MS-DOS computer (Met 640 kb RAM, 6MHZ en 20 mb opslag) die mijn vader voor 5000 gulden had gekocht. Meestal samen met een vriendje die kwam spelen.

Een van de eerste games die ik speelde was Leisure Suit Larry. Via een oudere broer van een vriendje kreeg ik een kopie, verdeeld over twee floppy disks. Het spel was uniek. Door middel van het typen van engelse zinnen kon je Larry, de hoofdpersoon, dingen laten doen. Zoals “open door” Of “talk to girl” of “taxi”. Het was niet helmaal bedoeld voor zeven jarige jongetjes (het doel was om vrouwen te verleiden) maar dit kon de pret niet drukken natuurijk. We probeerden dan allerlei combinaties uit tot er wat gebeurde. Trial and error.

Met een canvas van 320 x 200 px en 16 kleuren om te gebruiken waren de graphics behoorlijk geabstraheerd. En dit was goed. Net zoals bij een impressionistisch schilderij van Van Gogh heeft de aanschouwer de ruimte om zijn eigen fantasie te gebruiken. Alleen had  Van Gogh een keuze, en werden de game ontwikkelaars beperkt door de technische mogelijkheden.

gogh

De sterrennacht - Vincent van Gogh bron: wikipedia

Na Leisure Suit Larry volgden er natuurlijk nog meer games. Hieronder een aantal klassiekers die ik allemaal met veel plezier gespeeld heb.

2

Leisure Suit Larry – Sierra 1987
 

7

Maniac Mansion – Lucasfilm Games 1987
 

4

Monkey Island – Lucasfilm Games 1990
 

5

Simon the Sorcerer - Adventure Soft 1993

Afgelopen vakantie besloot ik me ook eens te verdiepen in de kunst van pixel art maken. Gewoon omdat het kan. Ik werk dagelijks met pixels maar zet ze zelden een voor een neer. Ik gebruikte de app Pixaki voor op de iPad. En terwijl mijn vriendin lekker in haar boek zat te lezen, mijn dochter spartelde in een badje, was ik bezig met het pushen van pixels. Denkend aan de klassieke games die deels mijn liefde voor het digitale gevormd hebben en denkend aan mijn huidige levensfase…

pixel

Op vakantie
 

eten

Feed the baby
 

pretend

Dilemma’s
 

pool

Keep the baby cool
 
swordNa wat vragen over het zwaard in de inventory…
 

ah

De skills die je als vader moet beheersen…

Reageren


Naam 

E-mail

Reactie

versturen


Resoluut
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Nederland
info@resoluut.com


Resoluut is onderdeel van Makerstreet
oscar
 

De browser die u gebruikt is achterhaald

Het heeft bekende veiligheidslekken en nadelen en beperkte mogelijkheden.
Sommige websites kunnen daardoor minder goed werken.

Veiligheid

Nieuwere browsers kunnen beter beschermen tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen.

Snelheid

Nieuwere browsers werken veel sneller

Betere werking

Websites die gebruik maken van nieuwe technieken werken (beter)

Comfort & betere beleving

Met nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen, etc. gaat het internetten een stuk aangenamer
Updaten is makkelijk, neemt slechts een paar minuten in beslag en kost niets.Hieronder vind je de browsers die wij aanbevelen

Google Chrome Mozilla Firefox Safari