Spotify heeft een nieuwe look


Spotify’s nieuwe UI ziet er strak uit. De meeste reacties over de nieuwe vormgeving zijn dan ook overwegend positief. Er is waarschijnlijk lang en met veel liefde gewerkt aan deze update. Wat mij daarom zo opviel waren de iconen die een genre of mood representeren (zie ‘browse’). Het lijkt alsof de designer, Jon Hicks, (wat een mazzelaar met zo’n leuke opdracht, lees hier zijn verslag.) de iconen een beetje heeft afgeraffeld of dat er meerdere ontwerpers aan gewerkt hebben. Het oogt wat rommelig en de iconen verschillen nogal van elkaar. De iconen zijn best mooi (vooral jazz en latino) maar ze vormen geen geheel.

spotify-big

De verschillen tussen de iconen: wel of geen outlines, verschillende diktes in uitsparingen en lijnvoering, de een heel plat en de ander met diepte, veel detail of haast geen detail. Waarom zijn ze niet meer in lijn met elkaar? Waarom zijn de design priciples niet consistent doorgevoerd?

Is dat zo belangrijk dan? Lang antwoord kort: ja. Omdat je als merk juist daarmee een unieke en eigen herkenbare look & feel neerzet, waardoor de beeldtaal een verlengde wordt van je identiteit. Daarmee versterkt het de herkenbaarheid van je merk.

Het klinkt misschien een beetje als muggenzifterij over “een paar icoontjes”. Maar bij het creëren van een unieke online huisstijl is een onderscheidende iconenstijl vaak één van de belangrijkste uitingsvormen daarvan. Daarom hecht ik veel waarde aan goede iconografie.

Google is een goed voorbeeld met duidelijke design principles voor iconen.

Zie hoe wij iconografie hebben toegepast voor onze klanten:

 

De iconenstijl van Zelf

Een eigen product- en illustrerende iconenstijl. Door hierop de vormtaal van het logo toe te passen kunnen de iconen ook autonome merkambassadeurs zijn. Daarnaast helpen ze in de pagina’s als ankerpunten ter ondersteuning van de content. Bekijk de case van Zelf.

blog-spotify-iconen-zelf-iconen

 

Simyo

Een frisse outline stijl waarbij de iconen veelal taps toelopen. Alsof ze met hun borst vooruit trots laten zien waar ze voor staan. Met een rond en vriendelijk uiterlijk. Waarmee we de USP’s, producten en diensten van Simyo een uithangbord te geven. Bekijk de case van Simyo.

resoluut-blog-simyo

 

Zilveren Kruis

Als onderdeel van de nieuwe huisstijl van Zilveren Kruis hebben we met grote zorg een iconenset ontworpen. Deze vormtaal hebben we doorvertaald naar illustraties die we o.a. in applicaties. Bekijk de case van Zilveren Kruis.

zilverenkruis-illustratie@2x-ingekort


Resoluut
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Nederland
info@resoluut.com


Resoluut is onderdeel van Makerstreet
edwin
 

De browser die u gebruikt is achterhaald

Het heeft bekende veiligheidslekken en nadelen en beperkte mogelijkheden.
Sommige websites kunnen daardoor minder goed werken.

Veiligheid

Nieuwere browsers kunnen beter beschermen tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen.

Snelheid

Nieuwere browsers werken veel sneller

Betere werking

Websites die gebruik maken van nieuwe technieken werken (beter)

Comfort & betere beleving

Met nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen, etc. gaat het internetten een stuk aangenamer
Updaten is makkelijk, neemt slechts een paar minuten in beslag en kost niets.Hieronder vind je de browsers die wij aanbevelen

Google Chrome Mozilla Firefox Safari