Tekenkracht


Dat visual design divers is, wist ik al. Maar ik realiseerde me laatst bij de kapper hoe geweldig dat eigenlijk is. Hij vroeg namelijk aan mij: “Zeg, ken ik je niet ergens van?” Ik had hem inderdaad al eerder ontmoet op een portfolio presentatie avond.

Vandaar de volgende vraag: ”Oh, dus je bent kunstenares? Waar werk je nu aan?” Toen ik hem vertelde wat ik als ‘kunstenares’ bij Resoluut deed, werd ik ineens heel blij. Ik ben nog steeds mijn kunst aan het uitoefenen, maar dan in combinatie met mijn ‘like’ voor het online ontwerp!

 

Vaak denken mensen dat we bij een ontwerpbureau alleen naar een scherm zitten te staren. Sommigen doen dat ook, met succes. Maar ontwerpen kan op veel manieren. Mijn ideeën vinden hun oorsprong zelden in pixels. Zo heeft iedere ontwerper die ik ken een voorkeur en gebruikt hij dit om een boodschap visueel uit te beelden. Een animator brengt zijn ideeën tot leven met beweging, een game specialist zoekt interactie, en ik? Ik ben er een van de tekenkracht aka Illustrator en volgens de kapper dus een kunstenares.

piratenboot

Dankzij mijn kunstacademische achtergrond staan mijn verbeeldingsinstincten altijd aan. Als ik naar de klant luister, schieten er allerlei vragen door mijn hoofd: hoe voelt het/hoe zou het idee eruit zien? Welke kleur, materiaal, vorm? Achter het uiteindelijke vormconcept of digitale vertaling schuilt een gigantisch proces van denken, aanpassen en perfectioneren. Een voorbeeld van een project waar mijn handtekening onder staat is het ontwerpen van een vormconcept voor de conventie van Achlum. Achlum is een klein dorpje in Friesland waar de verzekeringsmaatschappij Achmea is ontstaan, dit was eveneens de opdrachtgever. Met een reeds aangeleverde huisstijl door Koeweiden Postma, werd Resoluut gevraagd deze huisstijl te vertalen naar online. Illustratie heeft een cruciale rol gespeeld bij de realisatie van het ontwerp.

Ik wilde iets met de huisjes van Achlum doen. Om erachter te komen wat, ben ik eerst gaan tekenen, snijden en plakken. Plaat uitgeknipte huisjes

Langzaam ontstond een idee…

Perspectief 1

perspectief 2 perspectief 3

Perspectief bracht het idee tot leven.

Ik wilde dat het concept ook echt Achlum was. Dus met een autootje en mijn spiegelreflexcamera ben ik naar het schone Friesland gereden om het dorp te zien, voelen en ruiken. Het fotomateriaal gebruikte ik voor het tekenen van het dorp. Ik wilde de typische kenmerken van Achlum erin verwerken. Een Achlummer zou moeten herkennen dat het hun chocoladefabriek was.

 Chocoladefabriek

Screen Shot 2013-02-18 at 1.53.05 PM

Screen Shot 2013-02-18 at 12.16.37 PM

Screen Shot 2013-02-18 at 12.16.53 PM

 

Na het tekenen, uitsnijden, plakken en fotograferen, begon ik met illustreren op de computer in illustrator. Na alle huisjes geïllustreerd te hebben, creëerde ik het landschap van Achlum met de daarbij behorende schapen, bomen, bankjes, tractors etc. Remy maakte in flash een trailer van het materiaal en paste een parallax toe: Als je van links naar rechts scrolt, schuift de laag met huisjes ver op de horizon langzamer ten opzichte van de laag met dichtbij gelegen huisjes. Zo kwam het oorspronkelijke idee tot leven en was het project geslaagd!

Voor Achlum heb ik inspiratie gezocht bij de bron. Zo verdient ieder project een originele, eigen aanpak. Bij Resoluut zijn we vrij om invulling aan ons werk te geven op onze manier. We kunnen alles doen en gebruiken wat bijdraagt aan dé creatieve oplossing. Soms betekent dat een tripje naar het noorden, een andere keer laten we ons inspireren door de gebruiker. We denken ‘out of the building’, geen muren om het zicht te belemmeren. Er is geen protocol, want elk ontwerp is uniek. Dit brengt mijn passie samen met mijn talent. Zo voel ik me vrij in het ontwerpen. Bij Resoluut staren we dus niet alleen maar naar een scherm. We denken vanuit onze ‘ambacht’ en ieder van ons heeft zijn eigen touch. Samen maken we creatieve oplossingen die mooi zijn en goed werken!

Reageren


Naam 

E-mail

Reactie

versturen


Resoluut
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Nederland
info@resoluut.com


Resoluut is onderdeel van Makerstreet
 

De browser die u gebruikt is achterhaald

Het heeft bekende veiligheidslekken en nadelen en beperkte mogelijkheden.
Sommige websites kunnen daardoor minder goed werken.

Veiligheid

Nieuwere browsers kunnen beter beschermen tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen.

Snelheid

Nieuwere browsers werken veel sneller

Betere werking

Websites die gebruik maken van nieuwe technieken werken (beter)

Comfort & betere beleving

Met nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen, etc. gaat het internetten een stuk aangenamer
Updaten is makkelijk, neemt slechts een paar minuten in beslag en kost niets.Hieronder vind je de browsers die wij aanbevelen

Google Chrome Mozilla Firefox Safari