House

Mmdeportes (source: http://mmdeportes.telediario.mx/)

Innovatie in de zorg (of e-health) is booming, het borrelt en het begint hier en daar te bruisen. Afgelopen week was ik bij de 6e behavior design meet-up en ook daar is weergegeven dat zorg innovatie belangrijk is en waarom. We leven in een maatschappij waar de druk hoog ligt. De zorg moet goedkoper we werken meer en langer en daarbij komt ook nog dat we steeds ouder worden. Tevens ziet de zorg graag dat we meer zelfstandiger worden. Op het gebied van psychische aandoeningen zien we een stijgende lijn. In de presentatie van Pelle de Koning (psychiater bij het AMC) liet Pelle ons zien dat op dit moment in Amerika depressie doodsoorzaken als hart en vaat ziekten voorbij stijgt.

Zorg processen zijn veelal verouderd en binnen de psychische zorg is vooral een gebrek aan context en kosten die gedrukt moeten worden, een onderwerp waar innovatie niet alleen wenselijk is maar naar mijn mening ook noodzakelijk. Met behulp van bijvoorbeeld een Apple Watch ligt de drempel ineens bijzonder laag. De sensoren die in de Watch zitten geven ons de mogelijkheid om ondersteuning te bieden waar dit eerder niet mogelijk was. De data die uit deze sensoren ontsloten kunnen worden biedt een behandelaar en patiënt inzicht. “Hoe komt het toch dat iemand overspannen is? Ow ik zie dat die persoon op zijn werk altijd een enorme hoge stress meting heeft. Laten we eens gaan kijken hoe dat komt.”

“Het probleem is dat we met name subjectief en retro perspectief denken, we kijken alleen naar het verleden. Zien een moment opname, de patiënt vertelt alleen wat hij wil vertellen en wij vragen alleen wat we willen weten”. – Dr. Pelle de Koning

Fysiologische veranderingen en een stuk context ontbreekt vaak tijdens gesprekken met een patiënt en hier ligt een belangrijke rol weggelegd voor ons als ontwerpers. Belangrijk om te benoemen is wel dat je zorg niet over kunt nemen met producten maar dat dit als een ondersteuning ingezet moet worden tijdens behandelingen (maar ook ter preventie van, ondersteunen bij het vaststellen van een diagnose of nazorg)

Hoe dan?

Kijken, luisteren, onderzoeken en doen. En dat kunnen we niet alleen. Blended care (zoals Dr. Pelle de Koning het noemt) is de combinatie waar vanuit gegaan moet worden. Er zal altijd een menselijk component moeten blijven bestaan en daar kan een online product een concrete ondersteuning bieden. Dit betekent dat er samengewerkt moet worden met verschillende expertises. Marlies van Dullemen geeft aan dat het werken vanuit verschillende vakdisciplines bij kan dragen bij elkaars onderzoek. Hier komt inspiratie uit voort die zorgt voor optimale oplossingen. Ik hoor het je al denken: ja maar in de zorg werken allemaal van die oude mannen die niet open staan voor innovatie. Mijn ervaring is dat onderbouwing (onderzoek) en dit toepassen het recept is om een behandelaar ook te laten geloven in innovatie. Inzicht zorgt voor resultaat en resultaat voor inzicht. Net als wij ook overtuigd? Neem dan contact met ons op zodat we kunnen doen.

Reageren


Naam 

E-mail

Reactie

versturen


Resoluut
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Nederland
info@resoluut.com


Resoluut is onderdeel van Makerstreet
 

De browser die u gebruikt is achterhaald

Het heeft bekende veiligheidslekken en nadelen en beperkte mogelijkheden.
Sommige websites kunnen daardoor minder goed werken.

Veiligheid

Nieuwere browsers kunnen beter beschermen tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen.

Snelheid

Nieuwere browsers werken veel sneller

Betere werking

Websites die gebruik maken van nieuwe technieken werken (beter)

Comfort & betere beleving

Met nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen, etc. gaat het internetten een stuk aangenamer
Updaten is makkelijk, neemt slechts een paar minuten in beslag en kost niets.Hieronder vind je de browsers die wij aanbevelen

Google Chrome Mozilla Firefox Safari