Kluwer Creator

Het online brengen van het complete content-creatie proces

Kluwer, de grootste online uitgeverij en informatie verlener in Nederland, heeft ons gevraagd om de tool die zij gebruiken voor het creëren en redigeren van redactionele stukken volledig te herontwerpen. Een webbased tool waarmee het proces van het creëren en verrijken van content door tientallen redacties en duizenden externe auteurs mogelijk wordt gemaakt.

Meer weten over dit project?
Mail Jasper

Achtergrond

Tientallen auteurs en redacteuren zijn voortdurend bezig met het up to date houden en aanvullen van de informatie die Kluwer aanbiedt. Het verzamelen, managen, redigeren en bewerken van deze content is erg complex en het oude systeem voldeed niet meer aan de nu geldende maatstaven.
Met het vroeg betrekken van deze eindgebruikers in het ontwerpproces en de vele review sessies met de mensen van Kluwer hebben we een gedegen herontwerp van de Creator gerealiseerd.
De Kluwer Creator is een uitgebreide web-applicatie waarmee auteurs en redacteurs optimaal kunnen samenwerken en op een hoogwaardig niveau content kunnen creëren en bijwerken.

Kwalitatieve content

Kluwer is al geruime tijd bezig te transformeren naar een volledig online vakuitgever. Als een logisch onderdeel hiervan werd ook het complete content-creatie proces online gebracht. Wij hielpen ze met het ontwerp van de Kluwer Creator, een unieke omgeving voor auteurs. De Kluwer Creator ondersteunt de auteur pro-actief met het aanbrengen van verwijzingen, meta-data en referenties en draagt zo bij aan kwalitatief betere content.

Dashboard

De Kluwer Creator wordt door veel mensen dagelijks gebruikt. We hebben de interface dan ook echt vormgegeven als een applicatie. Met een fijne balans tussen functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en leesbaarheid. Het dashboard geeft auteurs een duidelijk status overzicht van het werk dat ze gedaan hebben, waar ze mee bezig zijn en waar ze nog aan moeten beginnen. Door middel van een statusbalk kan de auteur in één oogopslag zien waar het document zich in het publicatieproces bevindt. De interface past qua look en feel naadloos in het gehele digitale ecosysteem van Kluwer. Door het afstemmen van witruimte en een aantal accentkleuren creëren we de juiste balans tussen content en interface. Eén die zorgt voor een fijne werkomgeving op je scherm.

Editor

Met de editor kunnen auteurs content bewerken en toevoegen precies zoals ze dat gewend zijn van een tekstverwerker. Door middel van subtiele design elementen zoals de oranje lijn kan de auteur zien welke content van de redactie hij kan bewerken. Vaak heeft de auteur een referentiekader nodig en in dit geval worden ook documenten die gerelateerd zijn aan het te bewerken artikel getoond. Redacteuren kunnen gericht feedback geven op het gedane werk. Die notities worden vervolgens rechts naast het document zichtbaar voor de auteur.

Resultaat

De Kluwer Creator is een uitgebreide web applicatie waarmee auteurs en redacteurs optimaal kunnen samenwerken en op een hoogwaardig niveau content kunnen creëren en bijwerken. Het stelt redacties en auteurs in staat om eenvoudiger beter werk te doen. Overal en altijd.

samen met

Meer weten over dit project?
Mail Jasper


Resoluut
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Nederland
info@resoluut.com


Resoluut is onderdeel van Makerstreet
 

De browser die u gebruikt is achterhaald

Het heeft bekende veiligheidslekken en nadelen en beperkte mogelijkheden.
Sommige websites kunnen daardoor minder goed werken.

Veiligheid

Nieuwere browsers kunnen beter beschermen tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen.

Snelheid

Nieuwere browsers werken veel sneller

Betere werking

Websites die gebruik maken van nieuwe technieken werken (beter)

Comfort & betere beleving

Met nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen, etc. gaat het internetten een stuk aangenamer
Updaten is makkelijk, neemt slechts een paar minuten in beslag en kost niets.



Hieronder vind je de browsers die wij aanbevelen

Google Chrome Mozilla Firefox Safari