Willem Wever

De leukste en makkelijkste vind-machine voor iedereen die nieuwsgierig is

Wie weet waar Willem Wever woont? Wij dus. Voor de KRO-NCRV maakten wij de nieuwe website van Willem Wever; 'De leukste en makkelijkste vind-machine voor iedereen die nieuwsgierig is'. Een website met een interessante doelgroep, veel kleur en vooral een heel groot archief aan antwoorden en afleveringen.

Meer weten over dit project? Mail Jasper

De antwoord-pagina als landing

De meeste bezoekers van de website komen binnen via zoekmachines, omdat ze het antwoord zoeken op een vraag. Daardoor wordt de ‘antwoord-pagina’ een landingspagina voor veel mensen, een eerste contact met de website. Deze pagina hebben we ‘zelfstandig’ gemaakt door met herkenbare kleuren, vormen en animaties de identiteit van Willem Wever te laten zien.

Net als op TV

Willem Wever is vooral bekend van TV. Door in het ontwerp aan te sluiten op de uitingen op TV, hebben we de totaalbeleving van Willem Wever verrijkt, in plaats van een apart product gecreëerd. We hebben de structuur en stijlelementen bestudeerd en geoptimaliseerd, speciaal voor de website. Zo staan bijvoorbeeld vragen en antwoorden centraal en hebben we de site een uitstraling gegeven die stoer, leuk, interactief en inclusief is. Daarnaast worden de presentatoren, het kenmerkende spreekwolkje en het vliegtuigje van TV op verschillende manieren gebruikt op de website.

Dynamische homepage

De homepagina van Willem Wever moest een plek zijn waar de gebruiker terug wil keren voor nieuws, recente afleveringen en grappige feitjes. Daarom hebben we hier dynamische content geïntroduceerd die antwoord geeft op de nieuwsgierigheid van de gebruikers. Daarnaast wordt de bezoeker getipt wanneer de volgende aflevering is en kan hij gemakkelijk de meest recente aflevering vinden.

Willem Wever op al je devices

De KRO-NCRV heeft een archief van 15 jaar aan antwoorden en afleveringen van Willem Wever. Met grote knoppen voor touch-screen en duidelijke categorieën is het voor iedereen gemakkelijk om door al deze content te bladeren, op zowel desktop, tablet als mobiel.

Challenges voor een langer bezoek

Omdat sommige bezoekers na het vinden van hun antwoord de website verlaten, is ‘de challenge’ bedacht. De challenge is een lichtgewicht spel waarin de bezoeker ja-nee-stellingen moet beantwoorden. Door de challenge worden bezoekers aangemoedigd om meer artikelen te lezen en vrienden uit te dagen om ook te spelen, wat de site een sociaal element geeft.

Een frisse, nieuwe start

Samen met de KRO-NCRV hebben we deze website volledig vernieuwd binnen zeer korte tijd. hierdoor kunnen bezoekers weer helemaal opgaan in de wereld van Willem Wever. Wij zijn trots op dit resultaat. (En we weten inmiddels ook héél goed het verschil tussen krenten en rozijnen!)

Meer weten over dit project? Mail Jasper

Resoluut
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Nederland
info@resoluut.com


Resoluut is onderdeel van Makerstreet
 

De browser die u gebruikt is achterhaald

Het heeft bekende veiligheidslekken en nadelen en beperkte mogelijkheden.
Sommige websites kunnen daardoor minder goed werken.

Veiligheid

Nieuwere browsers kunnen beter beschermen tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen.

Snelheid

Nieuwere browsers werken veel sneller

Betere werking

Websites die gebruik maken van nieuwe technieken werken (beter)

Comfort & betere beleving

Met nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen, etc. gaat het internetten een stuk aangenamer
Updaten is makkelijk, neemt slechts een paar minuten in beslag en kost niets.Hieronder vind je de browsers die wij aanbevelen

Google Chrome Mozilla Firefox Safari