Het nieuwe gezicht van Zilveren Kruis

Strategie, optimalisatie en een nieuw design voor de nummer één zorgverzekeraar

Een doorvertaling van de nieuwe corporate identity naar online én een uitbreiding en optimalisatie van de online sales kanalen en de services.

Meer weten over dit project?
Mail Jasper

start_2@2x

Een nieuw gezicht

In 2010 ontwierpen we de vorige versie van de Zilveren Kruis website. Een website die anno 2013 nog niet onder deed voor veel van zijn concurrenten. Zilveren Kruis neemt echter graag het voortouw en lanceert een geheel nieuwe website die naadloos aansluit bij de campagne van 2013, Raad en Daad. Je vertrouwde verzekeraar in een frisse nieuwe vorm.

Overzichtelijke single pages

Geen ingewikkelde navigatie structuur en geen grote hoeveelheid pagina's die erg op elkaar lijken. Wij presenteren liever alles op één duidelijke plek. Hierdoor kan de bezoeker in één oogopslag de afweging maken welke verzekering hem of haar het beste past. Sticky menu Zorgverzekeringen zijn nou eenmaal ingewikkeld, laten we het daarom niet ingewikkelder maken dan het al is. Het hoofdmenu is dus altijd in beeld, een zogenaamde 'sticky header' dus. Op lange pagina's geven we een overzicht van de verschillende 'hoofdstukken' op deze pagina, alles om de gebruiker bij de hand te nemen. Acties op de juiste plaats De actie is nooit ver weg. Op de pagina's uit dit zich in de balans tussen informerende content en de bijbehorende acties. En dat alles op één en dezelfde single page.

Nieuwe contactpagina

Om de bezoeker nog beter te helpen om de juiste informatie te vinden hebben we samen met Zilveren Kruis een nieuwe contactpagina ontwikkeld. De bezoeker wordt stapsgewijs door middel van een aantal keuzes naar de juiste informatie begeleid. Het mes snijdt zo aan twee kanten. 1. Bezoekers die in eerste instantie direct contact willen met een medewerker van Zilveren Kruis worden zo verleid naar informatie op de website wat de moeite bespaart van een telefoontje. 2. Voor Zilveren Kruis zorgt dit voor minder telefoontjes waardoor er meer tijd besteed kan worden aan telefoontjes waarbij echt contact met een medewerker nodig is. Wil je meer lezen over deze contactpagina lees dan ons blog: "Contact?".

Navigatie structuur onder de loep

Optimaliseren is ook herstructureren. We hebben de ideale navigator voor je bezoek aan Zilverenkruis.nl zo simpel en doeltreffend mogelijk vormgegeven. De finesse zit hem hier in animatie en het fijne overzicht.

Geoptimaliseerd voor bijna alle apparaten

Extra aandacht voor mobiel

Je verzekering vind je natuurlijk niet alleen thuis, op je werk of waar je maar achter een computer kunt kruipen. Je verzekeraar staat namelijk altijd voor jou klaar. Even in de trein op weg naar huis kun je dus ook op je mobiele telefoon snel het antwoord op je vraag vinden.

Funnel optimalisatie

De funnel is één van de belangrijkste onderdelen in dit traject. Weliswaar niet direct zichtbaar op de voorgrond van de site, maar als de funnel soepel loopt, beïnvloedt dit de conversie aanzienlijk. Daarnaast hebben we in dit traject de bestelstraat ook compleet responsive gemaakt zodat hij op bijna ieder apparaat fijn te doorlopen is.

Iconen

'Mijn Zilveren Kruis' dashboard

Als verzekerde heb je graag inzicht in je verzekeringen. Om dit te faciliteren hebben we de 'Mijn Zilveren Kruis' omgeving voorzien van een dashboard. Op dit dashboard zie je in één oogopslag alles wat je zou willen weten over je verzekering. De interactieve infographics geven je hier het ultieme gevoel van controle en overzicht.

Landingspagina's

Alle klanten hebben recht op collectieve korting, die er zijn in allerlei soorten en maten, maar veel gaan er via een werkgever. Om het voor een collectiviteit mogelijk te maken deze pagina te personaliseren hebben we slimme templates gemaakt. De crux van deze aktiematige landingspagina's zit hem in hun overtuigingskracht. Alles draait hier dus om de verleiding en de actie.

Handig declareren met de Zilveren Kruis App

Als aanvulling op het totale digitale service ecosysteem hebben we een single-purpose native app ontworpen. Klinkt ingewikkeld, maar werkt heerlijk makkelijk. Hiermee declareer je in een handomdraai je factuur bij Zilveren Kruis. Even fotograferen met je telefoon en uploaden maar. Je verzekering in je broekzak dus. Nu is de app nog single-purpose, in de toekomst multi-purpose.

Promotie materiaal voor in de app stores

Wonderboard

Om op de werkvloer van Zilveren Kruis extra betrokkenheid te creëren met het verloop van de jaarlijkse campagne hebben we een zogenaamd 'wonderboard' vormgegeven. Een realtime infographic die op een groot TV scherm of op gewoon op je eigen tablet een direct overzicht geeft van de live data. Het was gaaf om te zien dat we hier écht een meerwaarde konden bieden door middel van de vormgeving. Niet in de laatste plaats doordat de iconen hier en daar wat gelijkenis vertonen met teamleden van ons en Zilveren Kruis.

Illustratie stijl

Het resultaat

Een complete herdefinitie van de vormtaal van Zilveren Kruis over alle platformen en devices. Naast rust en ruimte in vorm en interactie hebben we hier door middel van een intensieve samenwerking in agile scrum-teams ook voor een enorme consistentie-slag gezorgd. Het complete 'ecosysteem' op elkaar afgestemd. We zijn trots op een zeer gebruiksvriendelijke website waarop we op heldere wijze in ieders informatiebehoefte voorzien. En op een handige app die één van de meest voorkomende contactmomenten supersimpel voor je maakt.
resultaat_2@2x

samen met

Meer weten over dit project?
Mail Jasper


Resoluut
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Nederland
info@resoluut.com


Resoluut is onderdeel van Makerstreet
 

De browser die u gebruikt is achterhaald

Het heeft bekende veiligheidslekken en nadelen en beperkte mogelijkheden.
Sommige websites kunnen daardoor minder goed werken.

Veiligheid

Nieuwere browsers kunnen beter beschermen tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen.

Snelheid

Nieuwere browsers werken veel sneller

Betere werking

Websites die gebruik maken van nieuwe technieken werken (beter)

Comfort & betere beleving

Met nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen, etc. gaat het internetten een stuk aangenamer
Updaten is makkelijk, neemt slechts een paar minuten in beslag en kost niets.Hieronder vind je de browsers die wij aanbevelen

Google Chrome Mozilla Firefox Safari